open-navfaktor-logo
search
S lažnim dokumentima
Crnogorski bjegunac uhapšen u Istri gdje je planirao obaviti plastičnu operaciju: Ubijao, bježao iz zatvora...
Istarska policija objavila je jučer da je u saradnji s PNUSKOK-om - Služba Zagreb i FAST jedinicom Crne Gore provela krimi-obradu nad 35-godišnjim državljaninom Crne Gore koji je 19. augusta uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim Interpol Beograd raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubistva.
21.08.2022. u 16:24
get url
text

Crnogorski državljanin se sumnjiči da je u noći sa 17. na 18. august u Medulinu, prilikom kontrole dao na uvid policajcima krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Koristio je lažni identitet radi dogovora o medicinskom zahvatu, piše Index.

U pretragama stana i auta osumnjičenog pronađeno je više raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća količina novca. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija ga je predala pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Ko je uhapšeni

Kako pišu crnogorski mediji, radi se o Ivanu Vujoviću. Osumnjičen je da je u Beogradu 2015. godine u jednom baru pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića, zbog čega je za njim Srbija raspisala potjernicu. On je u Hrvatsku došao, pišu crnogorski mediji, na plastičnu operaciju koju je zakazao pod lažnim imenom. Ali plan mu se izjalovio.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića, pišu Novosti. Crnogorski mediji tada su pisali da ga je odmah po izlasku iz zatvora dočekala policija i privela, radi dodatnih provjera.

No unatoč tome crnogorski policajci nisu uspjeli uočiti da je Srbija još prije šest godina za Vujovićem raspisala potragu zbog pokušaja ubistva u Beogradu. Vujović je pušten na slobodu, što su crnogorski mediji tada opisivali kao veliki sigurnosni propust tamošnje policije.

Filmski bijeg iz zatvora

2015. godine pobjegao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo raspravljati s njim i potom ga upucao. Motiv je navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravati djevojke za susjednim stolom.

U Bulatovića je pucao dok je bio u bijegu iz zatvora, a pobjegao je na Božić 2015. U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i po godina zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine.

Bijeg iz zatvora je bio gotovo filmski, jer je jednom zatvorskom policajcu oteo pištolj te je potom prijeteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora, gdje su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bijega se uglavnom skrivao po Beogradu.

U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce i opet uspio pobjeći. Uhapšen je u novembru 2016. blizu njemačko-holandske granice te izručen Crnoj Gori. Bio je jedan od najtraženijih bjegunaca u Evropi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.