open-navfaktor-logo
search
Preuzeo kormilo
Crnogorski rukometaši imaju novog selektora: Šola zamijenio Roganovića
Hrvatski stručnjak Vladimir Šola novi je selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore.
09.02.2023. u 19:04
get url
text

Mjesto selektora ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je izboren plasman u glavnu rundu.

Predsjednik RSCG-a Petar Kapisoda obavio je razgovore s više potencijalnih kandidata, a uzimajući u obzir njihove reference i podudarnost s planovima Saveza u narednom periodu, predložio je i dobio podršku Upravnog odbora da povjerenje bude ukazano Šoli.

Jedan od najboljih hrvatskih golmana svih vremena, rođen 16. novembra 1968. godine, u igračkoj karijeri ostvario je izuzetne rezultate i osvojio pet medalja na najvećim takmičenjima.

Izdvajaju se zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i zlatna olimpijska medalja iz Atine, osvojena godinu kasnije.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupao je na 132 zvanična meča u periodu od 1991. do 2005. godine.

Poslije završetka igračke karijere 2008. godine, bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener golmana u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

- Zahvalnost predsjedniku saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra lijep rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uvjetima - rekao je Šola.

On je podsjetio da za tačno za mjesec odigrati prvi od dva kvalifikaciona meča protiv Slovenije i da će biti teško storiti nešto novo za tako kratko vrijeme.

- Stoga se moram osloniti na ono što je radio dosadašnji selektor Zoran Roganović, a prethodnih godina je radio zaista sjajan posao. To kažem ne iz kurtoazije, već zaista tako mislim i potrebno je da nastavim tamo gdje je on stao - rekao je Šola.

Šola će na klupi debitovati 9. marta kada Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Crnogorski rukometaši tri dana kasnije gostovaće u Sloveniji u Kopru.

Bit će to mečevi odluke za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, jer oba tima imaju maksimalna četiri boda nakon prva dva kola, dok su Kosovo i Bosna i Hercegovina bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.