open-navfaktor-logo
search
Dio kolaža
Crtež Ajne Čomor iz Sarajeva putuje na festival u Južnu Koreju
Sarajevo grad filma UNESCO-a, zajedno sa drugim gradovima iz mreže kreativnih gradova, učestvuje u konkursu za crtanje ovogodišnjeg postera 17. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji.
25.02.2022. u 10:15
get url
text

I ove godine u konkursu su, na poziv Sarajeva grada filma UNESCO-a, učestvovala djeca iz Sarajeva uzrasta od 5 do 12 godina, koja su zajedno s djecom iz cijelog svijeta crtala na temu "Pravo djece na sreću". Najboljim je proglašen crtež Ajne Čomor, 12-godišnje učenice Osnovne škole "Hadžići".

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, putuju za Busan, gdje će biti dio kolaža festivalskog postera 17. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, te će biti izloženi u Busanu tokom trajanja festivala od 8. do 17. jula 2022. godine.

Konkurs za crtež raspisan je kao dio međunarodne saradnje kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima su Busan i Sarajevo.

- Sarajevo grad filma UNESCO-a u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom nagrađuje sve učesnike konkursa sa po dvije gratis ulaznice za željene filmske projekcije u okviru Dječijeg i TeenArena programa 28. izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 19. augusta 2022. godine - istaknuto je u saopštenju. 

Na konkursu je ove godine učestvovalo više od 300 djece iz Sarajeva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.