open-navfaktor-logo
search
Stigao novi trener
CSKA oslabio Dalićev stručni štab, hoće li i Petevov?
Moskovski CSKA danas je zvanično potvrdio da je nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivica Olić novi trener ruskog fudbalskog velikana.
23.03.2021. u 12:19
get url
text

Vijest o tome da bivši fudbaler Armejaca sjeda na klupu kluba čiji je dres nosio u periodu od 2003. do 2006. godine tim iz ruske prijestolnice potvrdio je danas u 11 sati.

Iako CSKA u zvaničnoj objavi o novom treneru nije naveo ugovor koji je potpisan sa Olićem, ruski mediji nagađaju da je nekadašnji Vatreni potpisao do ljeta 2022. godine.

Oliću će ovo biti prvi samostalan posao. CSKA je na ovaj način oslabio stručni štab fudbalske reprezentacije Hrvatske, a Zlatko Dalić je ostao bez izuzetno važnog kotača u svom timu. Olić je osim trenerskih zadataka bio iznimno važan u odnosima na relaciji stručni štab - igrači.

S obzirom na informacije koje su kružile u ruskim, ali i hrvatskim i bh. medijma, vrlo lako je moguće da Dalićev stručni štab neće biti jedini koji će biti oslabljen.

Obistine li se spekulacije, Ivici Oliću bi u obavljanju prvog samostalnog trenerskog poslao mogao asistirati njegov nekadašnji saigrač, ali i najveće ime u stručnom štabu Ivayla Peteva - Elvir Rahimić.

Olić i Rahimić su tokom igračke karijere hrvatskog trenera u CSKA zajedno osvojili tri titule prvaka Rusije, dva Kupa Rusije, dva Superkupa, a podigli su i pehar namijenjen pobjedniku Kupa UEFA.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.