Čubrilović i Cormack o reformskom putu ka EU i aktuelnim pitanjima

Objavljeno: 21.04.17 u 16:00

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljko Čubrilović danas je na radnom ručku u Banjoj Luci razgovarao s Maureen Cormack, ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH, o ekonomskim i političkim prilikama u BiH i daljem reformskom putu ka Evropskoj uniji, saopćeno je iz Narodne skupštine RS-a.

Akcenat razgovora bio je na evropskom putu i dovođenju stranih investicija
Akcenat razgovora bio je na evropskom putu i dovođenju stranih investicija

Ambasadorica Maureen Cormack podvukla je da je SAD čvrsto uz BiH i njene institucije na putu evropskih integracija i provođenja reformskih procesa, koji će donijeti poboljšanje životnog standarda svih građana.

Istakla je važnost najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske na tom putu, kao i na putu očuvanja i razvoja demokratije.

Čubrilović je podvukao nepohodnost komunikacije i partnerstva, naglašavajući da bi prioritet i političara i stranih diplomata, koji žele dobro BiH, trebalo da bude dovođenje zdravih investicija i smanjenje stope nezaposlenosti.

Izrazio je nadu da će američki investitori u vremenu koje dolazi prepoznati svoj interes kroz ulaganja u privredu Republike Srpske.

Bilo je riječi i o aktuelnim političkim temema u RS-u i BiH i stavovima DNS-a, čiji je Čubrilović potpredsjednik.