Detoksikacijski tretman

Čudesna moć citrusnog ploda: Grejpfrut briše godine sa lica

Objavljeno: 10.12.2018. u 09:15

U kori grejpfruta kriju se esencijalna ulja koja se koriste za aromaterapije

Grejpfrut nije samo kiselo-gorko citrusno voće, koje se jede uglavnom za doručak. Ono je mnogo više od toga. Upoznat ćemo vas na koje sve načine možete koristiti koru, sok, mesnati dio, pa čak i sjemenke ovog citrusa.

Jeste li znali da vam grejpfrut može pomoći da se riješite akni, izliječite infekcije i podmladite kožu. Ono na šta biste trebali obratiti pažnju je da kupujete organski uzgojeno voće. U kori grejpfruta kriju se esencijalna ulja koja se koriste za aromaterapije. Nekoliko kapi ulja u opuštajućoj kupki za tren će podići raspoloženje i odagnati tugu.

Pošto biste sami veoma teško došli do ove esencije najbolje bi bilo da kupujete jednu flašicu i da duboko udišete miris kad god ste neraspoloženi i tužni.

Ako imate problema sa aknama, ova voćka je pravi lijek jer sadrži antiseptička svojstva i iskorjenjuje čak i one najtvrdokornije bubuljice. Za ovaj problem također možete koristiti esencijalno ulje, a možete i jednostavno umasirati u kožu sok od svježeg grejpfruta.

Ekstrakti dobijeni iz sjemenki, kore i mesnatog dijela voćke veoma su djelotvorni u liječenju infekcija izazvanih bakterijama i gljivicama tako što stimuliraju imunitet i pomažu pri alkalizaciji tijela.

Jednostavno, iscijedite sok od grejpfruta i pomiješajte sa organskim uljem za masažu po vlastitom izboru, pa umasirajte u kožu. Ulje će pomoći da se sva ljekovita svojstva iz grejpfruta lakše upiju u kožu. Ovo vam može biti i sedmični detoksikacijski tretman.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije