Sarajevo

Čuković i Jevtić pobjednici treće "Trke za demokratiju"

Objavljeno: 14.07.2019. u 11:52

Trka, u kojoj je učestvovalo oko 500 takmičara, održana je u sklopu obilježavanja godišnjice sprečavanja državnog udara u Turskoj kojeg su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti 15. jula 2016.

FOTO: Damir Hodžić

Stefan Čuković i Olivera Jevtić pobjednici su treće "Trke za demokratiju" održane u nedjelju u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA). 

Trka, u kojoj je učestvovalo oko 500 takmičara, održana je u sklopu obilježavanja godišnjice sprečavanja državnog udara u Turskoj kojeg su pripadnici terorističke organizacije Fetullahci (FETO) pokušali izvesti 15. jula 2016. Trka je organizirana u dvije kategorije, muškoj i ženskoj, a donja starosna granica je deset godina. 

U muškoj kategoriji pobjednik, iz AK "Istočno Sarajevo" trku je istrčao za nešto duže od devet minuta i 30 sekundi. Drugoplasirani je bio Stanley Kipruto (Kenija) s vremenom 9:40.53, dok je treći bio Uroš Gutić, A.K. "Bosna" (10:14.24). Prvoplasirana Jevtić (Srbija) zadanu dionicu istrčala je za 10:41.60, drugoplasirana bila je Selma Zrnić, AK "Sarajevo" (11:09.29), dok je treća bila Lucia Kimani, A.K. Banjaluka (11:21.39). 

Projekat su podržali Ambasada Republike Turske u BiH, ZiraatBank, TIKA-Turska agencija za koordinaciju i saradnju, Yunus Emre Institut, Natron-Hayat te Fondacija Maarif. 

Foto: Damir Hodžić

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije