open-navfaktor-logo
search
Sačekuša
Ćulum ubijen u blizini porodične kuće, ubistvo prijavila majka
Slaviša Ćulum iz Banje Luke ubijen je danas iz vatrenog oružja u klasičnoj sačekuši u blizini njegove porodične kuće u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.
15.05.2020. u 14:44
get url
text

Kako je potvrđeno za Faktor, ubistvo je prijavila njegova majka.

Policija je blokirala mjesto događaja, obaviješten je tužilac i u toku je uviđaj.

{$galerijaFotografija}

Kako javlja novinarka Faktora s terena, na mjesto ubistva stigli su kriminalistički tehničari, a nezvanično saznajemo da su dovedeni i policijski psi tragači.

Novinarima nije dozvoljen prilaz kući, gdje je počinjeno ubistvo. Komšije u okolnim kućama su već čule za ovaj kobni događaj. Tvrde da nisu čuli pucnjeve. Neki od njih nisu iznenađeni ovim događajem. Pričaju da se radilo o "žestokom momku" koji je tek nedavno izašao iz zatvora.

- Malo sam u strahu. Živim sama i nije svejedno kad se ovako nešto desi - kazala nam je jedna komšinica Ćulumovih.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice sa psima su započeli pretragu terena, dok ovo područje sve vrijeme nadlijeće helikopter.

Na mjesto događaja došao je i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

{$galerijaFotografija}

Na više mjesta u Banjoj Luci postavljeni su kontrolni punktovi, a policija kontroliše vozače. Skretanje prema Dragočaju također je  blokirala policija. 

Ubijeni Ćulum je nedavno izašao iz zatvora, gdje je "ležao" zbog pokušaja ubistva sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu u aprilu 2010. godine, kod benzinske pumpe "Parma trend" u Banjoj Luci.

U toj pucnjavi ubijen je njegov brat Nedeljko Ćulum.

Danas ubijeni Slaviša Ćulum bio je označen kao vođa kriminalne grupe iz Banje Luke, prijetio je da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata Nedeljka.

Bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji "Trezor" koje je MUP RS-a sumnjičio za osam pljački teških dva miliona maraka i druga krivična djela.

Ubistvo banja Luka, Slaviša Ćulum, Dragočaj, uviđaj, 15.05.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.