open-navfaktor-logo
search
Bajevićev asistent
Čustović: Navijača će biti malo, ali mislim da će biti glasni
Osim što je zbog povreda ostao bez nekoliko igrača, selektor Zmajeva Dušan Bajević je zbog pandemije koronavirusa ostao bez dvojice fudbalera i jednog asistenta.
06.10.2020. u 13:04
get url
text

Toni Šunjić zbog posebnih protokola nije mogao doći iz Kine. Haris Duljević je i jučer bio pozitivan na COVID-19, baš kao i Rusmir Cviko, jedan od Bajevićevih asistenata u stručnom štabu naše selekcije.

Gust raspored utakmica i periodu koronavirusa utjecali su i na sam trenažni proces naših Zmajeva koji jučerašnji trening odradili u nekompletnom sastavu.

- Prvi trening je uvijek najteži. Neki igrači dolaze malo kasnije jer konekcije nisu najbolje u vrijeme pandemije koronavirusa, zbog čega smo jučerašnji trening morali prilagoditi broju igrača. Imali smo i nekih malih povreda, ali pravi trening počinje tek danas - kazao je Adnan Čustović, jedan od asistenata selektora Bajevića.

COVID-19 napravio je ozbiljan problem fudbalerima, a o čemu se radi pojasnio je i Bajevićev asistent.

- COVID period napravio je to da je program veoma težak za igrače. Ako igrate tri utakmice u šest dana u prvenstvima koja su počela onda svako mora malo da uhvati tog vremena koje je izgubljeno u prethodnom periodu. Neće biti lako, ali fokusiramo se samo na prvu utakmicu protiv Sjeverne Irske koja je u četvrtak, a čim završi prelazimo na Holandiju i Poljsku - objašnjava nekadašnji Zmaj.


Utakmica na stadionu Grbavica bit će izuzetno teška, a svjestan je i toga Čustović.

- Moram reći da nas očekuje teška utakmica. Znamo ih iz Lige nacija. Imali smo dvije teške utakmice, koje smo iskoristili jer smo ih pobijedili dva puta. Mislim da smo bolja ekipa ali moramo očekivati težak susret, sa puno duela, sa puno agresivnosti, sa nepopuštanjem do kraja utakmice jer su oni takva ekipa, engleskog stila - kaže popularni Čusta.

Poslije dugo Zmajevi će opet zaigrati pred navijačima, čiji će broj biti ograničen, no bilo kakva podrška je važna.

- Naši navijači su najbolji navijači na svijetu. Bit će nas malo, ali ja mislim da će biti glasni - kazao je Čustović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.