open-navfaktor-logo
search
Analiza Azzurra
Čustović otkrio: Samo je BiH Mancinijevoj Italiji napravila šest-sedam šansi, šta je pod upitnikom
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se početak drugog izdanja Lige nacija.
02.09.2020. u 16:02
get url
text

Na startu nove sezone UEFA-inog takmičena Zmajevi će gostovati u Firenci kod selekcije Italije, a utakmica na stadionu "Artemio Franchi" igra se u petak, 4. septembra.

Bivši reprezentativac naše zemlje, danas asistent u stručnom štabu selektora Dušana Bajevića, Adnan Čustović, kaže kako je napravljena ozbiljna anliza Azzurra, no postoje određeni problemi...

- Uradili smo dubinsku analizu Italije. Jedini problem predstavlja to što je selektor Mancini za ovaj susret pozvao 37 igrača, pa nam je teško izabrati kojih 11 će početi. Znamo da su malo renovirali ekipu poslije nedostatka rezultata u posljednjih nekoliko godina. Ipak, znamo njihov stil igre. "Izgradnja" ide od golmana, vole imati posjed lopte, da imaju fudbalere koji znaju držati loptu. Doduše Verrattija neće biti tu, ali imaju druge igrače koji su kvalitetni - kazao je Čustović, te naglasio kako Italijani u posljednjih 13 mečeva imaju 12 pobjeda i jedan remi.

- U 13 utakmica primili su samo četiri gola, a dali su 37. Doduše, protivnici nisu bili teški, ali mi smo svjesni da će utakmica biti teška - dodao je Bajevićev asistent koji je većinu igračke i trenerske karijere proveo u Belgiji.

Čustović kaže da italijanska odbrana ostavlja vrlo malo prostora protivniku u kreiranju pravih prilika za gol.

- Svi znamo da je vrlo teško napraviti šanse ekipi kao što je Italija. U svim mečevima koje smo gledali protivnici su im napravili po dvije-tri šanse, jedina ekipa koja je kreirala šest-sedam šansi protiv Italijana smo bili mi. Mislim da smo jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme odigrali upravo u gostima protiv Italije i nadam se da ćemo to ponoviti i ovoga puta, ozbiljno, sa šansa, velikim intenzitetom igre i sa velikom željom - poručio je Čustović.

Ipak, i u stručnom štabu uveliko razmišljaju o baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, koji je na programu u oktobru i novembru

- Naše najvažnije su u oktobru i ako Bog da u novembru, ta druga, da pobijedimo i da se plasiramo na EP. Ove utakmice su bitne kako bi se pokazali u dobrom svjetlu, a što se tiče rezultata, ne bih bio sto posto fokusiran na njega. Želio bih da pokažemo želju i da smo organizovana ekipa koja može da odigra protiv jakih selekcija kakve su Italija, Poljska i Holandija - kazao je popularni Čusta, te naglasio da je pod upitnikom naša fizička sprema, ali i fizička sprema našeg prvog protivnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.