open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Cvikin Al-Arabi deklasirao Al-Salibikhaet
Kako su završili 2022, tako su počeli i 2023. godinu - pobjedom.
15.01.2023. u 21:50
get url
text

Ekipa SC Al-Arabi koju s klupe vodi bh. stručnjak Rusmir Cviko, sa asistentima Elvisom Karićem i Edinom Prljačom, danas je deklasirala prvoligaša Al-Salibikhaet sa 6:0.

Zeleni su bili raspucani u prijateljskoj utakmici odigranoj pred domaćim navijačima na stadionu Sabah Al-Salem. Cviko nije mogao računati na pet standardnih prvotimaca, koji nastupaju za Kuvajt na Gulf Cupu, ali su oni igrači koji su dobili priliku opravdali povjerenje stručnog štaba.

Jomaa Aboud bio je dvostruki strijelac, a pogađali su još i Abdul Rahman Karam, Eissa Waleed, Khaled Al-Mershed i Salman Al-Awadhi.

Cviko radi sjajan posao otkako je stigao na klupu najtrofejnijeg kuvajtskog kluba. Uključujući sva takmičenja ekipu je vodio na 14 utakmica i još je bez poraza - 11 pobjeda i tri remija.

Al-Arabi će naredni meč igrati naredne sedmice u osmini finala Emir Cupa protiv Yarmouka.

Prvenstvo se nastavlja početkom narednog mjeseca, a trenutno su na drugoj poziciji sa 18 bodova (prije dolaska bh. trenera ekipa je bila prikovana za dno tabele sa samo tri osvojena boda iz četiri meča). Cviko je četiri puta ponio epitet najboljeg trenera kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.