open-navfaktor-logo
search
Najavio promjene
Cviko poručio: Imamo neke odgovore, ubuduće drugačiji kriteriji za poziv u A tim
Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine u drugom kolu grupe 1 Lige nacija A, večeras je u Zenici poražena od Poljske sa 1:2.
07.09.2020. u 23:37
get url
text

Zmajevi su imali vodstvo, ali su Poljaci slavili nakon preokreta. Treba napomenuti da su selektor Duško Bajević i njegovi pomoćnici odlučili na teren poslati kombinovani tim, te da su na klupi ostali Džeko, Kolašinac, Višća, Šehić, Šunjić...

- Nijedan poraz nije lijep, a pogotovo ovdje na našem terenu. Imali smo određene rotacije u timu, promijenili smo sedam igrača i išli smo u rizik. Sada imamo neke odgovore i ubuduće ćemo postavljati drugačije kriterije oko poziva u državni tim - rekao je Rusmir Cviko, pomoćnik selektora Bajevića, za Nova BH, te nastavio:

- U razgovoru stručnog štaba smo tako dogovorili. Da imamo 25 igrača, da možemo rotirati i izvući maksimum iz svakog igrača. Imali smo peh na poluvremenu, jer se povrijeedio Gojak… Na brzinu smo zagrijali Višću i promijenili sistem. Ulaskom Džeke smo krenuli ofanzivnije, prešli u formaciju 4-4-2, a onda se desila i povreda Ćivića. Dešavalo se potom nekoliko grešaka, imali smo prilike koje smo morali bolje realizovati, ali rezultat je objektivan.

Nakon dva kola naš tim ima jedan bod i ostaje nam borba za opstanak u Ligi A.

- Cilj je ostati i zadržati se u Ligi A nacije. U narednim utakmicama ćemo pokušati poboljšati realizaciju, biti homogeni, napraviti jednu zdravu cjelinu i vjerujem da će biti dobro - optimista je Bajevićev pomoćnik, koji je najavio i duel protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO, koji je večeras deklasiran od Norveške sa 1:5:

- Velika i teška utakmica je pred nama, pokušat ćemo analizirat protivnika, ispravit naše greške i nadam se pobijediti, te otići u finale i na kraju se plasirati na EURO.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.