open-navfaktor-logo
search
Najbolji domaćin lige
Cviko se sporazumno razišao sa Hakkom
Rusmir Cviko, bosanskohercegovački trener, koji je u posljednje vrijeme sa dosta uspjeha radio u Kini, sporazumno je raskinuo saradnju sa ekipom Meizhou Hakka.
28.08.2018. u 15:56
get url
text

Naš strateg ekipu je preuzeo prošle godine, pred početak nove sezone i od Uprave je dobio samo jedan zadatak - osigurati osptanak u League One. No, sjajnim igrama u dosadašnjem dijelu sezone i 21 odigranih kola, Hakka je dugo vremena bila među dvije ekipe koje se će izboriti promociju u kinesku elitu.

U posljednja tri kola uslijedila je serija lošijih rezultata, pa su "pali" na četvrtu poziciju sa 32 osvojena boda. A da je Cviko radio sjajan posao potvrđuje i činjenica da je Hakka najbolja domaća ekipa sa 27 osvojenih bodova.

- Sporazumno smo se razišli, kao prijatelji. Napravili smo odličan posao, a u posljednje vrijeme nismo imali ni sreće. Ali, tako je u fudbalu. Zadovoljan sam onim što smo napravili, jer smo od kluba kojem je predviđana borba za ostanak napravili tim koji je u vrhu tabele - rekao je Cviko za Faktor, dodavši:

- Već na stolu imam drugih ponuda, ali ću prvo malo odmoriti. Želja mi je da preuzmem klub iz Super lige. Ne žurim nigdje, najvažnije mi je da se odmorim.

Sjajne igre Cvikine Hakke nisu prošle nezapaženo ni kod tamošnjih stručnjaka i medija, koji su našeg trenera izabrali i za trenera mjeseca. Zajedno sa Cvikom ekipu su napustili i njegovi pomoćnici Anel Hidić i Dževad Šarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.