open-navfaktor-logo
search
Direktno na RTRS-u
Da li je Cvijanović svom stranačkom šefu Dodiku upravo poručila da priča gluposti?!
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šef SNSD-a, taj je koji je prije tri dana sasvim nedvosmisleno rekao da bi blokirao evropski put BiH zbog Rusije
04.09.2019. u 14:25
get url
text

Željka Cvijanović, entitetska predsjednica RS-a, komentirala je danas političke prilike u Bosni i Hercegovini u vezi s formiranjem vlasti. 

Cvijanović je kazala "da se neformiranjem vlasti urušava dodatno povjerenje u BiH".

- Pitajte građane Republike Srpske i isto tako će vam reći. Znači, neko manipulira, neko se igra izbornom voljom građana. Igraju se rezultatima izbora, ali i ustavnom pozicijom Republike Srpske, a na to niko nema pravo - naglasila je Cvijanović za RTRS.

Naglasila je da je jasna većina na nivou BiH, te dodala da ne postoje druge većine, kako to opozicija u Republici Srpskoj govori. 

- Ta većina treba da se formalizira kroz jasno izraženu političku volju i normalan pristup. Ne razumijem ovo ludilo koje je nastupilo. Ne razumijem ni potrebu političara iz FBiH da pričaju gluposti kako Republika Srpska nešto blokira zbog Rusije. A oni su se upetljali u svoje neke igre - objasnila je entitetska predsjednica.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šef SNSD-a, taj je koji je prije tri dana sasvim nedvosmisleno rekao da bi blokirao evropski put BiH zbog Rusije. 

Upitan, u intervjuu za Ruski reporter, postoji li mogućnost da BiH uvede sankcije Rusiji ako to kao uvjet članstva nametnu iz Evropske unije, Dodik je rekao kako bi u tom slučaju "odbio članstvo u Evropskoj uniji".  Dakle, Dodik kao stvarni vladar u RS-u, entitetu u kojem vedri i oblači preko svoga SNSD-a, potvrdio je da bi bio spreman na blokade zbog Rusije, a Željka Cvijanović bi očito trebala još jednom razmisliti o svojoj izjavi i tome ko zapravo priča gluposti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.