open-navfaktor-logo
search
Dramatično
Da li je Hrvatska prema pisanju njemačkih i austrijskih medija lažirala broj zaraženih koronavirusom?
Hrvatska je do sada, računajući i jučerašnji dan, imala sedam puta više od 100 novozaraženih u jednom danu.
14.08.2020. u 12:16
get url
text

U Hrvatskoj je tako jučer zabilježeno 180 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, što je najgori dan u Hrvatskoj od početka epidemije. Danas je, kako javljaju hrvatski mediji, zbog alarmantne situacije s zaraženim koronavirusom, Nacionalni štab civilne zaštite za 14 sati najavio press konferenciju.

Naime, posljednjih dana u stranim medijima, austrijskim, njemačkim se postavlja pitanje da li je Hrvatska zbog spašavanja turističke sezone lažirala podatke o broju oboljelih od korone.

Podsjećamo, o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj pisao je Thomas Roser, austrijski dopisnik za Balkan, a u njegovom članku razmatra se mogućnost da Hrvatska lažira brojke oboljelih od Covida zbog turističke sezone. Članak je objavljen u listovima Kleine Zeitung i Die Presse.

Njemački RTL emitirao je prilog o ljetovanju u Hrvatskoj u kojem stoji da niko ne nosi maske, da se mjere ne poštuju, a da je sve puno novih žarišta.

Inače, od 25. februara 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6.050 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 161 preminula, a 5.078 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 2752 osobe. Do danas su ukupno testirane 133.493 osobe, od toga 1.201 jučer.

Nakon rekordnih brojki novozaraženih, Nacionalni štab civilne zaštite je donio novu mjeru prema kojoj kafići i noćni klubovi mogu raditi samo do ponoći.

U Zagrebu je 50 novih zaraženih, pola ih se vratilo s ljetovanja, dok je čak 79 novooboljelih na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.