open-navfaktor-logo
search
Kapa do poda
Da se naježiš: Kako su navijači Finske jednim potezom oduševili svijet
Finski i danski navijači ispunili su bučnu tišinu na Parken stadionu u Kopenhagenu zajedničkom pjesmom u čast Christianu Eriksenu.
13.06.2021. u 13:49
get url
text

Danski fudbaler se tokom utakmice srušio na teren, scene su bile jezive, igrači na terenu su se hvatali za glavu i plakali... Brzom reakcijom fudbalera i medicinskog osoblja, srećom, izbjegnuto je najgore, a Eriksen je prebačen u bolnicu gdje se uspješno oporavlja.

Jedna od slika koja će ostati upečatljiva i od koje se naježio svako normalan, je i ona koju smo vidjeli kada su Eriksena na nosilima iznosili sa terena.

Fudbaleri i medicinsko osoblje potrudili su se da od kamera sakriju šta se dešava, jer u tom trenutku javnost nije znala da li je Eriksen uopće živ. Koristili su čaršafe da sakriju dramatične događaje, odnosno postupak reanimacije i evakuacije...

U ovoj situaciji posebno su oduševili navijači Sova, piše Ekstrabladet. Jedna grupa gostujućih fanova, koja je bila na tribini ispred koje se Eriksen srušio, dala je veliku zastavu Finske kako bi je iskoristili da sakriju Eriksena dok ga iznose s terena. Svaka čast!

I Fudbalski savez Finske je nakon utakmice oduševio objavom na Twitteru.

- Finska je izborila historijsku pobjedu u svojoj prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Međutim, u ovakvim trenucima fudbal je sporedno pitanje. Zdravlje je uvijek na prvom mjestu - napisali su Finci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.