Džaferović iftario sa 2.000 Živiničana

objavljeno: 12.06.2018. u 14:10

U organizaciji OO SDA Živinice na gradskom bulevaru "Nesib Malkić" u Živinicama iftarilo 2.000 ljudi.  

Općinski odbor SDA Živinice je u ponedjeljak, 27. dana ramazana, već tradicionalno petu godinu zaredom organizirao veliki narodni iftar za preko 2000 postača na gradskom bulevaru "Nesib Malkić".

Okupljene građane poselamili su predsjednik OO SDA Živinice prof. dr. Denijal Tulumović i potpredsjednik SDA BiH i dopredsjedavajući Zastupničkog doma parlamentarne skupštine BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferovic.

- Bosna i Hercegovina je zemlja koja baštini tradicije i kulturu sva tri narod, ali i evopske vrijednosti i naš zadatak je da ona mora ostati takva - cjelovita, suverena zemlja, po mjeri svih njenih građana - naglasio je Džaferović.

Pored brojnih gostiju na narodnom iftaru u Živinicama bili su prisutni i premijer federacije BiH Fadil Novalić, potredsjednik SDA BiH Safet Softić, predsjednik Povjereništva KO SDA TK Amir Fazlić te brojni drugi zvaničnici sa svih nivoa vlasti, predstavnici islamske i akademske zajednice te drugih političkih partija i šireg društvenog miljea.