open-navfaktor-logo
search
Viralni hit
Dali šest golova protivniku: Zašto je Guardiola rigao vatru na dvije zvijezde Cityja?
Fudbaleri Manchester Cityja do vrha su napunili mrežu RB Leipziga u susretu prvog kola grupe A Lige prvaka.
16.09.2021. u 16:00
get url
text

Izabranici Pepa Guardiole postigli su šest pogodaka u premijernom nastupu u novoj sezoni elitnog evropskog takmičenja, no španskom stručnjaku se očito nije svidjela činjenica i da je Christopher Nkunku u tri navrata zatresao mrežu Građana.

Tokom utakmice Guardiola je održao kratko predavanje dvojici svojih fudbalera, što nije promaklo TV kamerama.

U jednom trenutku trener prošlosezonskog finaliste "istresao" se na Jacka Grealisha, fudbalera koji je sinoć upisao gol i asistenciju, a identičan stvar desila se i Riyadu Mahrezu, koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena sa bijele tačke pogodio za 3:1.

Reakcije prema dvojici igrača njegovog tima, koje su postale pravi viralni hit, Guardiola je objasnio u izjavi za BT Sport po završetku susreta.

- Razgovarali smo na poluvremenu o način na koji trebamo raditi određene stvari, i oni to nisu raditi. Svađe se dešavaju - rekao je Guardiola.

Stvari je nakon utakmicemalo "pojasnio" Grealish.

- Radilo se o defanzivi. Neću mnogo detaljisati jer će već za vikend možda koristiti istu taktiku - kazao je reprezentativac Engleske o "razgovorima" u kojima je Guardiola rigao vatru na njega i Mahreza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.