Dalida Azinović: Astrologija ne odgovara na pitanja "hoću li se udati, naći momka..."

objavljeno: 05.01.2018. u 22:20

Zbog brzine života koji nam je nametnulo tzv. moderno doba vrlo često smo pod stresom, izgubljeni u vremenu i prostoru, sa upitnicima iznad glave. Rijetki su oni koji, u toj brzini uz brojne obaveze, probleme, i svakodnevno bombardovanje informacijama, otuđeni od bliskih ljudi, kojem su "pomogle" društvene mreže, uspiju da ostanu stabilni, jasnog cilja i s osmijehom na licu.

Zbog toga ljudi sve češće traže ispušne ventile u jogi, fitnesu, često borave u prirodi, bave se različitim hobijima, putuju, trude se da upoznaju nove ljude, ali i da se druže sa starim prijateljima…

Ali, ima i onih koji u nemogućnosti da se "vrate sebi", traže alternativnu pomoć. Takvi vrlo često kucaju na vrata različitih vidovnjaka, vjerskih iscjelitelja, gatara, a u posljednje vrijeme polako postaje popularna i astrologija.

Šta je astrologija i šta jedan astrolog može ponuditi svom klijentu, odnosno koliko ova nauka može pomoći ljudima da riješe bitna životna pitanja, za portal Coolstyle odgovorila je Dalida Azinović, astrologinja iz Sarajeva koja je diplomu za pomenuto zvanje stekla u Beogradu.

Pošto je u našoj zemlji astrologija još uvijek tabu tema, mnoge religije je ne priznaju, jer se smatra vračanjem i grijehom, objasnite nam šta je zapravo astrologija i koji su njeni ciljevi?

- Astrologija je nauka o kretanju i položaju planeta i njenim energetskim utjecajima na zemlju i čovjeka. To je neko njeno najkraće tradicionalno tumačenje. Ako mene pitate šta je za mene astrologija ja bih vam rekla da je to najbolji alat kojim se možemo poslužiti da upoznamo svoje potencijale i da u konačnici svoj život učinimo mnogo lakšim.
I definitivno, ono što astrologija nije – to nije gatanje, vračanje ili svaka slična radnja.

Kada i kako ste se Vi odlučili na ovaj poziv? Koliko dugo ste već astrolog?

- Ja sam se negdje oduvijek interesovala za svaku nauku koja se bavi čovjekom i energijama tako da je astrologija bio moj logičan izbor i ta ljubav traje sad već više od jedne decenije.

Šta jedan astrolog treba da posjeduje. Osim diplome sa odgovarajućeg fakulteta, da li dobar astrolog mora imati i poseban talenat kako bi u svom poslu bio što bolji, odnosno, koliko istraživanja i učenja čeka jednog astrologa i nakon dobijene diplome?

- Astrolog, prije svega, mora posjedovati ljubav prema tom pozivu kao i spremnost da non stop uči o tome jer je to nauka koja ima puno da kaže. Zatim mora biti sposoban da logički povezuje stvari i da ne padne u zamku jednosmislenog tumačenja bilo čega, nego da njegov pristup tumačenju ima širinu. Zbog toga je neophodno da nikada ne prestane učiti o planetama i od planeta.

Koliko Vam je poznavanje zvijezda pomoglo u vlastitom životu. Jeste li uspijevali predvidjeti anomalije koje Vas čekaju, pa ste ih na vrijeme spriječili, zaobišli, izvukli ono najbolje iz njih?

Možda je teško za povjerovati, ali kao "life coaching" alatom ja sam iz svog života izvukla najbolje i maksimum. Astrologija može ukazati na periode koji mogu biti izazovniji, ali ona također ponudi i rješenja kako ih najbolje prevazići, pa i iz takvih perioda izvući neki nauk ili korist.

Koje je najčešće pitanje koje Vam klijenti postavljaju?

- Nisam nijedno pitanje još doživjela kao neko koje se često ponavlja. Ja na početku objasnim klijentu kakvom se vrstom astrologije bavim, da je to tehnika koju nećemo i ne možemo svesti na puku prediktivnu tehniku, nego da je to tehnika koja ima puno više da ponudi i da ja ne mogu da odgovorim na pitanja tipa: "Hoću li se udati, hoću li naći momka".

Zbog čega? Svi mi imamo slobodnu volju i ja ne znam niti mogu da upravljam nečijom slobodnom voljom. Ono što mogu je da im predložim određene periode za određene akcije ili da im ukažem ukoliko u natalu postoje određene opstrukcije nekog polja. Ukoliko postoje neki izazovi ili "kočnice" vezane za određeno životno polje, klijentu uvijek nudim rješenje za problem i kako da u konačnici energiju preusmjeri na stranu koja će raditi za njega, a ne protiv njega. U natalnoj karti postoji rješenje za sve.

Je li Vam nekada bilo teško saopštiti klijentu ono što vidite u njegovoj natalnoj ili solarnoj karti, i kako u tim trenucima postupate?

- Znate kako, nisam tip koji bilo šta na svijetu doživljava tragično ili teško, pa onda i ne mogu prenijeti tu notu tragedije na svoj govor ili pristup klijentu. Mislim da klijent treba da zna cjelokupan energetski sklop svoje natalne ili solarne karte i ako već postoji nešto što bi se nazvalo problemom, mi to rješavamo na licu mjesta, tako da na kraju uvijek imamo samo rješenja, a nikad probleme.

Ostatak pročitajte na ovom linku.