open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Damir Arnaut napustio Savez za bolju budućnost
Arnaut je, podsjetit ćemo, 16. decembra napustio Predsjedništvo SBB-a
20.01.2020. u 13:53
get url
text

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut obavijestio je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost (SBB) da istupa iz te stranke, te da će u nastavku mandata djelovati kao samostalni zastupnik.

Arnaut je, podsjetit ćemo, 16. decembra napustio Predsjedništvo SBB-a, a kao razlog koji je doveo do te odluke je najavljena rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo (KS).

Najavio je Arnaut, koji je mandat u Zastupničkom domu dobio sa kompezacijske liste SBB-a, da će ubuduće djelovati "u skladu sa obećanjima datim glasačima i dosadašnjim uspjesima – u pravcu smanjenja privilegija i javne potrošnje, zaštite interesa BiH i njenih građana, uključujući branitelja progonjenih od strane susjednih država, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napretka ka članstvu u NATO savezu i EU, te drugih takvih pitanja".

Ranije je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, podsjetit ćemo, poručio da je Arnaut mandat dobio od stranke, a ne od glasača, te da će morati djelovati u skladu sa politikom SBB-a.

Od ranije su u javnosti prisutne spekulacije da bi Arnaut svoje političko djelovanje ubuduće mogao nastaviti u Našoj stranci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.