open-navfaktor-logo
search
Pariz
Damir Džumhur protiv Francuza Hoanga na startu Roland Garrosa
Žrijeb jeste povoljan i naravno da je velika prednost to što igram s igračem koji ima pozivnicu, ali ne treba se opuštati, kazao je Džumhur
28.05.2019. u 08:52
get url
text

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, 57. igrač na ATP listi, današnjim mečom protiv Antonia Hoanga počinje nastup na drugom Grand Slam turniru sezone - Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu, Roland Garrosu.  

Džumhuru će to biti prvi meč protiv 23-godišnjeg Francuza, koji je na ATP listi rangiran na 147. mjestu, a na Roland Garossu će nastupiti s pozivnicom organizatora turnira. 

- Žrijeb jeste povoljan i naravno da je velika prednost to što igram s igračem koji ima pozivnicu, ali ne treba se opuštati. Uvijek su opasni teniseri koji igraju pred domaćom publikom. Hoang je mladi igrač koji je u posljednje vrijeme pravio lijepe rezultate, tako da trebam biti makismalno ozbiljan, fokusiran i pokušati da što bolje odigram 1. kolo, a onda da razmišljam o drugom, eventualno trećem kolu - kazao je Džumhur. 

Ukoliko savlada Hoanga, Džumhur bi u 2. kolu Roland Garrosa igrao će protiv boljeg iz duela Fernando Verdasco (Špa/23) - Danel Evans (VBr).

Džumhur i Hoang igrat će treći meč na šestom terenu, a prvi meč počinje od 11 sati. 

U dosadašnjim nastupima na Roland Garrosu Džumhur je najbolji plasman zabilježio 2015. godine kada je igrao u 3. kolu u kojem ga je zaustavio Roger Federer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.