Oštre kritike

Damir Nikšić ljut na SDP: Postavljanje nestručnih na ministarske pozicije me tjera iz koalicije

Objavljeno: 14.12.2018. u 12:54 Autor: R. F.

Koalicija, ali i SDP kao stranka, smatra kantonalni zastupnik, neće preživjeti zloupotrebu povjerenja glasača za "uhljebljivanje partijskih funkcionera u javnom sektoru"

Zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić oštro je osudio kadrovsku politiku svoje stranke kada su u pitanju imenovanja ministara u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo.

- SDP opet zas**o na poslu - napisao je Nikšić u uvodu svoje reakcije na društvenim mrežama.

- Ja sam prvi ušao u koaliciju ujedinjene ljevice, ali postaviti nestručne ljude na ministarske pozicije me tjera iz te koalicije jer čine isto što i oni prije njih, s tim da su ministri od prije u međuvremenu postali stručni i iskusni. Na to nisam pristao. To nije reforma partije o kojoj smo govorili. Smatram da nisam sam, to jest nisam jedini koji se osjeća prevarenim. Smatram da moji birači i simpatizeri progresivnog krila nismo donijeli samo jedno zastupničko mjesto, već i jedan resor SDP-u i smatrao sam da na osnovu toga mogu predložiti kandidata za ministra prostornog uređenja koji nije član SDP-a, ali je zasigurno veći stručnjak za urbanizam od bilo kojeg pravnika iz Travnika. Dok sam bio u Berlinu, partijski ljudi su postavili svoje ljude i to po raznim partijskim zaslugama. To možda ima smisla unutar partije, ali radi se o neoprostivoj uvredi mom krugu glasača. Radi se o izigranom povjerenju i jasnoj poruci da smo i dalje marginalizirani u ovom gradu. Da nemamo glas - napisao je Nikšić.

Naglasio je da SDP kao stranka nije reformirana te da je naučio kako ne može računati na nju. SDP, dodao je, služi samo da se "isforsiraju karijere odabranih igrača unutar partije".

- Ova ozbiljno birokratski unakažena partija može samo očekivati isti odnos mene i meni sličnih prema njima, a to je da ni oni više ne mogu računati na mene i da ih neću slušati, sve dok ne pokažu poštovanje koje budala kao što sam ja i meni slični zaslužuju - piše Nikšić.

Koalicija, ali i SDP kao stranka, smatra kantonalni zastupnik, neće preživjeti zloupotrebu povjerenja glasača za "uhljebljivanje partijskih funkcionera u javnom sektoru".

- Svaki put se povampire u blizini pozicija i zaborave na sve principe i obećanja koja su dali svojoj okolini i simpatizerima, poput liječenih narkomana i bivših robijaša u blizini teške droge. Ako reforma partije ne može prekinuti ovaj začarani krug, zasigurno će birači. No, narednog puta SDP-u će doslovno biti tapija. Ne znam da li svjesno ili nesvjesno, ali znam da ovim i ovako samo nastavljaju Zlatkovu misiju uništenja socijaldemokratije u BiH. Znam da je du** zinulo, ali upravo tada je važno uključiti mozak i gledati naprijed. Bojim se da ćemo, u suprotnom, morati od SDP-a oteti taj raznim-drugim-vječnim-prioritetima skoro ugašeni plamen ljevice, zajedno sa prostorima, i proglasiti sebe istinskim nasljednicima revolucije - zaključio je Nikšić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije