open-navfaktor-logo
search
Novi vlasnik Rome
Dan Friedkin dao prvi intervju za klupsku stranicu, o Džeki ni riječi
Prije nekoliko sedmica "The Friedkin Group" postala je novi vlasnik Rome.
03.09.2020. u 18:10
get url
text

Prvi čovjek ove američke grupacije Dan Friedkin je, prema informacijama koje je objavio Il Messaggero, za 591 miliona eura kupio rimsku Vučicu od Jamesa Pallotte.

U prvom velikom intervjuu koji su dali za zvaničnu internet stranicu kluba kojeg su nedavno kupili Dan i njegov sin Ryan, govorili su o planovima za budućnost.

- Za mene je trenutak preuzimanja Rome bio prilično uzbuljiv i bio sam oduševljen što ćemo postati dio Romine porodice. Naravno, sve to je velika odgovornost, a pred nama je mnogo posla - rekao je Dan Friedkin, generalni direktor grupacije koja je novi vlasnik Rome.

Vrijeme je transfera, a kada je riječ o Romi italijanski mediji uglavnom pišu o odlasku Džeke i mogućem dolasku Milika.

- U potpunosti razumijemo navijače, pa i medije koji žele čuti šta se dešava i to je nešto prirodno u fudbalu. Ipak, naš način rada ide sasvim drugim putem. Važnije je da radimo nego da pričamo. Kada klub bude imao nešto konkretno za reći, odnosilo se to na novog igrača ili novo imenovanje, tada će klub govoriti o tome - kazao je Friedkin bez spominjanja bilo kakvih imena, pa ni onog kapitena Rome Edina Džeke, koji je jedna od glavnih tema na Apeninima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.