open-navfaktor-logo
search
Vidljive posljedice
Dan nakon velikog požara: BBI Centar zatvoren, policija vrši uviđaj
Iz BBI Centra su saopćili kako niko nije povrijeđen u požaru, te da je zbog sigurnosti posjetilaca i uposlenika centar pravovremeno evakuiran
23.11.2019. u 13:03
get url
text

Požar koji je u petak navečer, oko 19.30 sati, izbio u ugostiteljskom objektu „Cordoba“ u prizemlju BBI Centra u Sarajevu stavljen je pod kontrolu brzom reakcijom vatrogasaca, a zatim je u potpunosti ugašen.

Iz BBI Centra su saopćili kako niko nije povrijeđen u požaru, te da je zbog sigurnosti posjetilaca i uposlenika centar pravovremeno evakuiran.

{$galerijaFotografija}

Danas će, navode, BBI Centar raditi u obimu u kojem to bude moguće.

- Zbog nastalih okolnosti prostori Cordoba, Stelo, Beko i Lindex Kids neće raditi. Uprava BBI Centra će preuzeti sve potrebne korake da se u što kraćem roku saniraju posljedice ove nezgode. Zahvaljujemo se svima na razumijevanju, a vatrogascima i policiji KS na brzoj i efikasnoj reakciji – navodi se u saopćenju.

Inače, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i sudski vještak, prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, od jutros vrše uviđaj na mjestu požara, koji bi trebao biti okončan do 15.00 sati.

BBI centar, dan poslije požara 23.11.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.