open-navfaktor-logo
search
Krizni štab
Danas će biti predloženo ukidanje ograničenja kretanja između općina i gradova u HNK
Tokom protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je 197 uzoraka, a iz Hercegovačko-neretvanskog kantona na koronavirus su pozitivne dvije osobe koje su iz Mostara, kazano je na konferenciji za medije Kriznog štaba tog kantona.  
23.04.2020. u 13:59
get url
text

- U mostarskoj Covid bolnici trenutno je hospitalizirano 20 pacijenta od kojih je pet bolesnika na respiratoru i nalaze se u teškom stanju, a osam pacijenata je na liječenju uz potporu kisikom, dok su ostali stabilni - kazao je Pero Ćiro Pavlović, portparol Vlade i Štaba civilne zaštite HNK.

Eugen Ćubela, načelnik Štaba civilne zaštite i direktor Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK je istaknuo u svom obraćanju kako će se danas predložiti Kantonalnom štabu da se ukine i stavi van snage mjera ograničenja kretanja između općina i gradova u HNK.

- Počinjemo s ublažavanjem mjera od danas. Ova mjera je bila na snazi dvije sedmice u kojima smo očekivali ekspanziju ove bolesti, i mislim da je polučila rezultat kako se sada vidi po broju novozaraženih u HNK - kazao je Ćubela.

Istaknuo je i da ublažavanje mjera nakon praznika ovisi od građana.

-Ukoliko preporuka struke bude da se mjere ukinu, mi ćemo to učiniti - naglasio je.   

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.