open-navfaktor-logo
search
Nema pauze
Danas dva meča 3. kola PLBiH: Željo dočekuje Borac, Velež na Pecari
Za fudbalske premijerligaše u Bosni i Hercegovini nema pauze. Nakon što su u petak i subotu odradili drugo kolo, danas i sutra igra se 3. kolo PLBiH.
11.08.2020. u 08:10
get url
text

Derbi kola na Grbavici će igrati dvije prvoplasirane ekipe, Željezničar i Borac, koje imaju maksimalan učinak i to bez primljenog gola. Vlado Jagodić, trener Banjalučana, najavio je da na Grbavicu dolazi po tri boda.

- Znamo šta je cilj. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi nam dolazi u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uvjeti za sve, nema pritiska od publike.

Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti.

Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede - rekao je Jagodić.

VEZANI TEKST - Zeničanin sudi derbi Željezničar - Borac, četiri meča u TV prijenosu

Optimizma ne manjka ni u redovima domaćih.

- Početak prvenstva je pokazao da je razlika u kvalitetu između ekipa jako mala, osim one pobjede Borca u prvom kolu. Pobijedili smo i mi prilično uvjerljivo, ali mi znamo da razlika u kvalitetu uopće nije tako velika. Znamo da je Borac isto tako dobro startao, da su puni samouzdanja, ali i mi smo. U odnosu na prvu utakmicu u drugoj smo čak pokazali napredak u nekim segmentima. Ako protiv Borca budemo pokazali novi napredak i ponovili volju i energiju, imamo razloga biti optimisti - istakao je Osim.

Zanimljivo će biti i u drugom današnjem duelu u kojem će Široki Brijeg ugostiti Velež. Mostarci na Pecaru stižu na krilima pobjede u gradskom derbiju protiv Zrinjskog.

- Široki Brijeg cijenim i poštujem, a u prva dva kola pokazali su svoj kvalitet ostvarivši maksimalan učinak. Imaju dosta mladu ekipu koja dosta trči i jako je nezgodna u tranziciji. Jurilj je trenutno iskočio u prvi plan, ali njihova najveća snaga je desna strana gdje su dva izvrsna igrača Cipetić i Ćorić. Nakon pobjede nad Zrinjskim potrošili smo se fizički i psihički, ali smo se sigurno napunili samopouzdanjem i na krilima toga idemo u Široki Brijeg po pozitivan rezultat - kazao je Dudić.

Širokobriježani su jedno od iznenađenja prva dva kola, s obzirom na to da ostvarili maksimalan učinak. Seriju žele nastaviti i protiv Veleža.

- U goste nam dolazi vrlo kvalitetan protivnik koji igra dopadljiv fudbal. Očekujem dobru utakmicu, spremni smo odgovoriti na sve izazove i upisati nova tri boda - rekao je trener Toni Karačić.

Parovi, sudije i satnica

utorak, 17 sati

Željezničar - Borac (Ermin Sivac, Arnel Novalić i Stefan Tešanović) - Arena Sport

utorak, 19 sati

Široki Brijeg - Velež (Admir Šehović, Moamer Čaušević, Emir Zahiragić) - Arena Sport

srijeda, 17 sati

Sarajevo - Tuzla City (Luka Bilbija, Sreten Udovičić, Josip Čolić) - Arena Sport

srijeda 17.30 sati

Krupa - Olimpik (Dražen Marić, Aleksandar Smiljanić, Mirza Čejvanović)
Sloboda - Mladost DK (Danijel Bojo, Igor Radaković, Boris Dujmović)

srijeda 19 sati

Zrinjski - Radnik (Haris Kaljanac, Dženan Milić, Enes Đozić) - Arena Sport

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.