Nastavak blokada

Danas hitna sjednica Doma naroda, delegati SNSD-a ne dolaze

Objavljeno: 24.06.2019. u 08:09

U međuvremenu su delegati SNSD-a najavili da se neće odazvati pozivu, odnosno da neće prisustvovati današnjoj sjednici

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sazvao je za danas hitnu sjednicu ovog zakonodavnog tijela.

Na dnevnom redu sjednice nalaze dvije tačke dnevnog reda. Delegati će najprije razmatrati pitanje izbora članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH: Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet, Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Zatim je predviđeno imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Izetbegović je zatražio od klubova naroda još 7. marta ove godine da dostave prijedloge za imenovanje delegata u stalne komisije Doma naroda. S obzirom na to da ti prijedlozi, izuzmemo li Klub Bošnjaka, još nisu dostavljeni, Izetbegović je zatim dostavio urgenciju klubovima naroda za dostavljanje prijedloga.

- Napominjem da zbog neformiranja komisija trpimo zastoj u radu Parlamentarne skupštine BiH, što je rezultiralo neusvajanjem niza veoma važnih zakona, odluka i sporazuma koji su dostavljeni od strane Vijeća ministara BiH – obrazložio je Izetbegović svoju urgenciju.

U međuvremenu su delegati SNSD-a najavili da se neće odazvati pozivu, odnosno da neće prisustvovati današnjoj sjednici.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije