open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Danas izricanje drugostepene presude u predmetu Ešefa Kantić i drugi
Prvostepenom presudom Suda BiH, od 15. novembra prošle godine, Ešefa Kantić je proglašena krivom da je počinila produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare
18.07.2019. u 10:18
get url
text

Izricanje drugostepene presude pred vijećem Apelacionog odjeljenja Suda BiH u predmetu Ešefa Kantić i drugi zakazano je za danas, u 13 sati, u sudnici 8, najavljeno je iz tog suda.

Prvostepenom presudom Suda BiH, od 15. novembra prošle godine, Ešefa Kantić je proglašena krivom da je počinila produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare. Osuđena je na kaznu zatvora od godinu. Kao sporedna, izrečena joj je i novčana kazna od 50.000 KM.

Pravno lice "Kantić-Company" d.o.o., društvo za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i usluge Doboj Istok, proglašeno je odgovornim za produženo krivično djelo porezne utaje ili prevare. Od optuženog pravnog lica oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 328.406,02 KM.

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine, nakon održane javne sjednice, donijelo je 22. februara ove godine rješenje kojim je uvažena žalba branioca optužene Ešefe Kantić i u odnosu na optuženo pravno lice, te je prvostepena presuda Suda BiH ukinuta i određeno je održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Prema optuženom pravnom licu "Kantić-Company" d.o.o. 12. jula ove godine je obustavljen krivični postupak jer je pravno lice prestalo postojati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.