open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas oblačno sa kišom i grmljavinom, kako će biti narednih dana
Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima
10.07.2019. u 08:22
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana padavine će postupno oslabiti, a mjestimično i prestati, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera, a u Hercegovini krajem dana i olujna bura. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 22, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu od 26 do 29 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 20 stepeni. U četvrtak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne moguća je magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

U petak i subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna do 30 stepeni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.