open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas oblačno, za vikend će biti i malo kiše
Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab promjenjivog smjera.
30.10.2020. u 07:41
get url
text

Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 20 °C. Jutros je na Bjelašnici bilo najhladnije, izmjereno je minus dva stepena.

Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme i umjereni porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opća slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne i sjeverne Bosne gdje u drugoj polovini dana može padati slaba kiša. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U nedjelju će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.