open-navfaktor-logo
search
Drugostepena komisija
Danas pada odluka: Hoće li Željo ostati bez Evrope?
Željezničar se nada da će Drugostepena komisija odlučiti u njihovu korist, baš kao Čelik, Sloboda i Krupa
23.05.2019. u 09:51
get url
text

Drugostepena komisija za licenciranje klubova za nastup u Evropi, ali i u Premijer ligi naredne sezone, danas će razmatrati žalbe četiri kluba na odluku Prvostepene komisije, prema kojoj timovi nisu ispunili sve uvjete za nastup u Evropi odnosno za učešće u PLBiH.

Čelik, Sloboda i Krupa nadaju se da će Drugostepena komisija odlučiti u njihovu korist, ako tako i bude Krupa će svejedno u niži rang. No, desi li se da Krupa dobije licencu, a Sloboda ili Čelik ostanu bez nje, onda bi tim iz Krupe na Vrbasu zadržao status premijerligaša.

Za razliku od tri tima koji strahuju za svoj status u bh. fudbalskoj eliti, Željezničar se nada da će na današnjoj sjedinici, koja počinje u 11 sati, članovi Drugostepene komisije poništiti odluku Prvostepene komisije za licenciranje i Plavima odobriti nastup u Evropi.

Na kraju vrijedi kazati da Drugostepenom komisijom predsjedava Ivica Đogić, dok su potpredsjednici Miodrad Rosić i Maid Delić, a dodatna tri člana su Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.