open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Danas počinje rekonstrukcija ulica Bolnička i Koševo
Planirano je da rekonstrukcija traje 45 radnih dana, a predviđena je kompletna zamjena kolovozne trake sa krupnim zemljanim radovima i uređenjem šahtova, slivnika, te ugradnja najkvalitetnijeg SMA asfalta
06.06.2019. u 09:10
get url
text
Bolnička ulica

Danas počinje realizacija projekta rekonstrukcije saobraćajnica u ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige, dužine 440 metara, kao i ulice Koševo – prva faza do raskrsnice sa ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.

Radove će izvoditi firma Grakop, a ukupna vrijednost radova je 700 hiljada maraka. Sredstva za realizaciju osigurali su Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

Planirano je da rekonstrukcija traje 45 radnih dana, a predviđena je kompletna zamjena kolovozne trake sa krupnim zemljanim radovima i uređenjem šahtova, slivnika, te ugradnja najkvalitetnijeg SMA asfalta.

U ovom periodu predviđena je izmjena režima saobraćaja o čemu će izvođač radova postaviti odgovarajuću vertikalnu signalizaciju kako bi se saobraćaj usmjerio alternativnim pravcima.

Općina je sa Direkcijom za ceste KS osigurala sredstva i za drugu fazu rekonstrukcije ulice Koševo od raskrsnice sa ulicom Kemal-begova do Titove ulice dužine 232 metra. Na ovaj način učinio bi se značajan korak u stvaranju kvalitetnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila na ovoj dionici, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.