open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Danas ponesite kišobran: Evo i kakvo će vrijeme biti prvog dana Ramazanskog bajrama
Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.
12.05.2021. u 07:54
get url
text

Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 20 stupeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza djelimično će se pogoršati. Preovladavat će nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, što bi kod hroničnih bolesnika moglo dovesti do jačanja tegoba poput reumatskih i bolova na mjestima povreda, umora, dekoncentracije i nesanice.

Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebaju biti oprezniji, naročito u jutarnjim satima, kada će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana.

U četvrtak – prvog dana Ramazanskog bajrama, u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme povremeno sa kišom. Tokom dana, lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom.

Jutarnja temperatura zraka između sedam i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U petak u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

U subotu u BiH umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana, ponegdje u istočnim područjima i sa kišom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.