open-navfaktor-logo
search
NSRS
Danas ponovo o slučaju "Dragičević"
Moguće je održavanje i posebne sjednice, koja bi imala samo tu tačku dnevnog reda
10.09.2018. u 08:38
get url
text

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović zakazao je za danas sjednicu parlamentarnog Kolegija na kojem bi trebalo da se utvrdi dnevni red i termin održavanje posebne sjednice u vezi sa slučajem "Dragičević".

Zasjedanje je potpisima ponovo zatražilo 28 opozicionih zastupnika, koji su i ovaj put predložili jednu tačku dnevnog reda: "Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija RS-a u slučaju ubistva Davida Dragičevića". 

Odlučujući o istom pitanju 28. augusta ove godine skupštinski kolegij nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje sjednice, nakon čega ona nije ni zakazana.

Za predloženi dnevni red tada su glasali predstavnici klubova zastupnikaSDS, PDP i NDP, protiv SNSD, SP i SDS-K, a suzdržan je bio predstavnik Kluba zastupnika DNS-a.

Iz opozicije su tada tvrdili da je vladajuća većina ponizila parlament, dok su oni odgovorili da se uvijek glasalo o dnevnom redu predloženog zasjedanja i da je za slučaj "Dragičević" nadležno tužilaštvo, a ne entitetski parlament.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.