open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Danas se sastaje "šestorka" da razgovara o problemima u koaliciji
Istina je da se kupovina helikoptera nalazi u mjerama ove "šestorke", međutim mi se ne slažemo sa cijenom od 40 miliona maraka i o tome se treba voditi rasprava, možda i javna rasprava,  kazao je Kurić
04.12.2019. u 11:40
get url
text

Šest stranaka koje trenutno čine vlast u Kantonu Sarajevo danas će imati sasatanak na kojem će razgovarati o problemima koje imaju unutar vladajuće "šestorke", kazao je danas ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, član Saveza za bolju budućnost. 

Novinari su pitali Kurića je li i on potpisnik saopćenja koje je izdao SBB, a koji se tiče nabavke helikoptera, u kojem je navedeno kako se ova stranka ne slaže sa tom nabavkom.

- Istina je da se kupovina helikoptera nalazi u mjerama ove "šestorke", međutim mi se ne slažemo sa cijenom od 40 miliona maraka i o tome se treba voditi rasprava, možda i javna rasprava - kazao je Kurić. 

Novinari su zatražili od Kurića da komentariše opstanak vladajuće koalicije u KS. 

- Mi ćemo danas imati sastanak na kojem ćemo razgovarati o svim problemima koje imamo - kazao je Kurić. 

Podsjećamo, danas je održana vanredna sjednice Vlade Kantona Sarajevo na kojoj su razmatrane nezakonitosti u poslovanju u javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i drugim pravnim subjektima čiji je osnivač Kanton Sarajevo, nakon čega je upriličena i konferencija za novinare. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.