open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Danas u BiH uglavnom sunčano, narednih dana pljuskovi i grmljavine
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok je u kotlinskim dijelovima bilo magle i niskih oblaka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
23.05.2023. u 08:30
get url
text

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Bugojno 9, Drvar, Ivan-sedlo i Sokolac 10, Široki Brijeg i Srebrenica 11, Sarajevo, Zenica i Zvornik 12, Livno 13, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 14, Doboj i Tuzla 15, Bijeljina, Prijedor, Stolac i Trebinje 16, Gradačac 17, Mostar i Neum 18 stepeni Celzijusevih.

- Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i istoku Hercegovine, istočnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni - naveli su meteorolozi.

U Sarajevu će danas biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 24 stepena.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana, odnosno do petka.

Tako nas sutra očekuje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i dio noći širom zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Za četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano. Poslijepodne porast oblačnosti praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni.

Meteorolozi za petak najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 16 do 21, na jugu do 26 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.