Četvrtak, 28.05.2020.

Uhapšen jutros

Danel Rajković zadržan u pritvoru, sutra će biti ispitan

Radovan Rajković, otac uhapšenog Danela
FOTO: Damir Hodžić

Rajkovića su oko 15 sati, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e pripadnici te policijske agencije predali u nadležnost Tužilaštva

Tridesetosmogodišnji Danel Rajković iz Gacka, kojeg su pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili jutros u tom gradu, zadržan je u 24-satnom pritvoru, potvrdio je za Faktor njegov otac Radovan Rajković.

- On je zadržan ovdje. Nisam uspio stupiti u kontakt sa tužiocem, ne znam šta će se dalje dešavati - kazao nam je Rajković.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je Faktoru da će Rajkovića tužilac ispitati sutra, nakon čega će donijeti odluku o mjerama koje će protiv njega biti predložene. 

Rajkovića su oko 15 sati, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e pripadnici te policijske agencije predali u nadležnost Tužilaštva BiH.

Rajković se, podsjećamo, sumnjiči za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, a nakon što je u više navrata putem Facebooka upućivao uvredljive poruke, psovke i prijetnje smrću imamu iz Bosanskog Novog Emiru ef. Nuhiću. 

Sve je kulminiralo time što je prije nekoliko dana Rajković obavio veliku nuždu ispred centralne džamije Mehmed age Zvizdića u Gacku, a što su zabilježile nadzorne kamere, te nakon toga ponovo slao prijeteće poruke efendiji Nuhiću.

Rajkovićev otac danas je za Faktor kazao kako je ponašanje njegovog sina rezultat njegove bolesti, te da je sve "prešlo u politiku". 

On također tvrdi kako je "imam imao svoje 'nagovornike' koji provociraju bolesnog Danela". 

- Nismo se mi bavili velepolitikom kao porodica, nismo nacionalistički nastrojeni - tvrdi otac uhapšenog Rajkovića.

Podsjetimo i da je Policijska uprava Prijedor u najmanje dva navrata prijedorskom Tužilaštvu dostavljala izvještaje protiv Rajkovića zbog prijetnji efendiji Nuhiću,  a iako smo od tog tužilaštva zatražili informacije šta su i da li su išta učinili po tim prijavama, do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh