open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Borca
Danilović: Nije mala stvar predstavljati državu i igrati za reprezentaciju
Vezista banjalučkog Borca smatra da ova selekcija može napraviti veliki rezultat
17.11.2018. u 12:22
get url
text

Dva dana su ostala do prijateljskog susreta U-21  selekcija Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

Vladan Danilović je jedan od igrača koji su dobili poziv selektora Vinka Marinovića za ovaj meč i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

- Kao i za svakog igrača poziv u reprezentaciju mi je veoma značajan. Sigurno da postoji i određena težina u tome jer nije mala stvar predstavljati svoju zemlju, ali igrati za reprezentaciju i sa ovakvim igračima prije svega predstavlja čast i zadovoljstvo - kaže Danilović.

Vezista banjalučkog Borca smatra da ova selekcija može napraviti veliki rezultat.

- Prethodna selekcija se nije plasirala na Euro, ali su kvalitetnim igrama digli stepenicu više. Ja sam siguran da ova ekipa može da napreduje i da ćemo mi biti ti koji će Bosnu i Hercegovinu odvesti na Evropsko prvenstvo jer imamo veoma dobre igrače - dodaoje Danilović.

Danilović se osvrnuo i na igre u klubu.

- Uvijek može bolje, ali dobro radim i mogu biti zadovoljan trenutnom formom. Svaki poziv za reprezentaciju znači da je neko zadovoljan mojim radom i dat ću sve od sebe da se nametnem i nastavim sa dobrim igrama, kako u reprezentaciji tako i u klubu.

Vladan očekuje pobjedu protiv Azerbejdžana.

- Ovo je tek početak jedne nove generacije, želimo da startujemo pobjedom i dat ćemo sve od sebe da tako i bude - zaključio je Danilović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.