open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Danska prvi četvrtfinalist, Velšani deklasirani u Amsterdamu
Fudbalska reprezentacija Danske prvi je četvrtfinalist EURO-a nakon što je danas s 4:0 savladala selekciju Velsa.
26.06.2021. u 19:55
get url
text

Danci su u meču koji se igrao na Johan Cruijff Areni poveli u 27. minuti. Strijelac lijepog gola bio je Kasper Dolberg, no skandinavski sastav morao je malo pričekati sa slabljem gol je u VAR sobi provjeren pogodak 23-godišnjeg napadača Nice.

Minimalnom prednošću Danske okončano je prvo poluvrijeme, a već u trećoj minuti nastavka bilo je 2:0 za Dansku. Strijelac je ponovo bio Dolberg, kojem itekako odgovara travnjak kultnog stadiona, s obzirom da je ne tako nosio dres Ajaxa koji je domaćin na ovom poznatom fudbalskom zdanju.

U periodu od 60. do 77. minute danski selektor je napravio svih pet izmjena i tako u dobroj mjeri osježio svoj tim, iako su neke izmjene bile prouzrokovane povredama, poput one kapitena Simona Kjaera.

Rezultat utakmice nije se mijenjao sve do samog finišsa utakmice. Velšane su u 86. minuti spašavali golman i stativa, no dvije minute kasnije nije im bilo pomoći kada je Joakim Maehle pogodio za 3:0.

Sve što su Velšani "uspjeli" je crveni karton koji je u 90. minuti zaradio Wilson.

Konačnih 4:0 postavio je Martin Braithwaite, i to nakon što je i njegov pogak provjeren u VAR sobi. Prvobitno je bio dosuđenj ofsajd, no na kraju je ipak označen kao regularan.

Danci u četvrtfinalu, koje se igra u Bakuu, dočekuju boljeg iz duela između Nizozemske i Češke, koji je igra sutra na Puskas Areni u Budimpešti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.