open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Dario Damjanović otvoreno: Sergej Barbarez "me kupio" i to mu nikada neću zaboraviti
Dario Damjanović, nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH, nakon što je okačio kopačke o klin posvetio se trenerskom poslu.
22.12.2021. u 21:34
get url
text

Trenutno je na klupi NK Orašje, ekipe koja igra u Prvoj ligi Federacije BiH, a u razgovoru za podkast Indirekt prisjetio se nekih zanimljivih detalja iz vremena kada je nosio dres Zmajeva.

- Već na prvi kontakt Bajramovića sa loptom sam vidio da je on "vanzemaljac". Morao sam ga poslije dodirnuti da vidim da li je od krvi i mesa. Stvarno je bio ekstreman talenat, ono nisam vidio nikada u svom životu. Jedna impresija je ostavila traga na mene. Bio sam sa Džemom Berberovićem u sobi i on je otišao negdje, ne znam gdje tačno, a ja sam izašao iz sobe da potražim društvo.

Došao sam iz Modriče i nisam znao s kime uopće treba da se družim. Izašao sam iz sobe i vidio da dolje sjede Sergej Barbarez, Hasan Salihamidžić i ostali, bilo ih je četiri, pet, a ja sam bio na prvom spratu i nagnuo sam se preko šanka koji je tu stajao - započeo je Damjanović priču o prvim impresijama iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa nastavio:

- Kada su me "skontali" rekli su mi da siđem, a ja sam otišao u sobu i zapitivao se šta ja imam sa njima pričati. Ovaj igra u Hamburgu, ovaj u Bayer Leverkusenu… Ali 'ajde, zvali su me, ne mogu ne otići. Spustio sam se dolje, odmah su mi rekli da sjednem sa njima i popijem nešto.

Nisam znao ni šta treba da pijem, popio sam čaj jer sam računao da sportisti ne piju kafu. Počeli su me ispitivati: "Šta ima, kako je u Modriči"? Iskreno sam odgovarao i rekao da malo kasni plaća, a oni su kroz šalu odgovarali da kasni i njima u Bundesligi.

"Kupio me" time Barbarez koji me je zvao kao "običnog smrtnika" i to mu nikada neću zaboraviti. O njegovim ljudskim kvalitetima suvišno je govoriti - kazao je Damjanović.

Kompletan razgovor možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.