open-navfaktor-logo
search
UEFA potvrdila
Darko Todorović može nastupiti protiv Sjeverne Irske
Prvotimac Salzburga prenio je kartone iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (U-21), ali će ipak nastupiti na startu Lige nacija.
04.09.2018. u 16:24
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine suočava se s brojnim problemima pred utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije. Naročito se to odnosi na odbranu Zmajeva. Zbog povrede je ranije otpao Kolašinac, a onda su uslijedili otkazi Bičakčića, Vranješa, Nastića.

I nastup prvotimca Salzburga Darka Todorovića bio je pod znakom pitanja. Naime, Todorović je nastupajući za U-21 reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobio tri žuta kartona, a UEFA je obavijestila krovnu kuću bh. fudbala da je on na listi suspendovanih igrača i da mora odraditi jedan meč suspenzije. 

Ipak, nakon što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zatražio dodatno pojašnjenje od UEFA-e, utvrđeno je da Todorović može nastupiti, potvrđeno je za Faktor. Da bi putovao u Belfast, 21-godišnjem Tuzlaku je sada potrebna viza, a šanse za dobijanje su velike.

Prosinečki se nada da će osim Todorovića za utakmicu biti spreman i Eldar Ćivić. Igrač praške Sparte danas je obavio preglede i očekuje rezultate snimka.

Utakmica između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine igra se u subotu u Belfastu od 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.