open-navfaktor-logo
search
Napustio Bosanski Novi
Darko Vojvodić nije više trener Slobode
Darko Vojvodić nije više šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda iz Bosanskog Novog.
05.01.2023. u 13:21
get url
text

Renomirani stručnjak imao je dogovor sa klubom o šestomjesečnoj saradnji i to se pokazalo kao pun pogodak Uprave. No, do nastavka saradnje neće doći. Potvrđeno je to i iz prvoligaša iz RS-a.

- Daleka fizička udaljenost od rodnog mjesta (Foča) i porodični razlozi (zdravstveno stanje užeg člana porodice) utjecali su na to da Vojvodić ne nastavi posao kod nas, ali je dosadašnji trener istakao da će u bilo kom drugom obliku biti uvijek tu da pomogne Slobodi.

Nakon što je 1. jula prošle godine objelodanjeno da je poznato trenersko ime novi strateg Crvenih, bilo je jasno koje su namjere Slobode, a to je da se nakon šokantnog prvenstvenog poraza u posljednjem kolu prošle sezone u Prnjavoru od Ljubića i "ispuštanjem" plasmana u Premijer ligu BiH u samom finišu, klubu vrati samopouzdanje, pobjednički mentalitet i da se ne odustaje od primarnog cilja, a to je titula i plasman u najviši rang državnog takmičenja.

Svojim angažmanom na Mlakvama, Vojvodić je predanim radom, disciplinom i znanjem podigao ekipu, te je naš tim, uz Krupu, najozbiljniji favorit za plasman u Premijer ligu, a po mnogima, Sloboda je u prvom dijelu sezone igrala najljepši fudbal.

U 17 odiganih kola, Vojvodićevi puleni su ostvarili 13 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, što je bilo dovoljno da se na zimsku pauzu ode sa drugog mjesta, sa svega četiri boda zaostatka za jesenjim prvakom Krupom. Naš tim je primio svega pet golova, što nas svrstava u najbolju odbranu Prve lige RS.
Darko Vojvodić je najveće trenersko ime koje je vodilo naš klub, a osim zavidnog fudbalskog znanja i bogate trenerske karijere, 52-godišnji Fočanin se pokazao i kao veliki čovjek, istinski šmeker i blagonaklonog odnosa prema Novljanima, koji su ga za kratko vrijeme prihvatili, zavoljeli i koji će uvijek biti tu da ga otvorenog srca dočekaju u gradu na Uni i Sani.

Vrata stadiona Mlakve za gospodina Vojvodića uvijek su otvorena, a Fudbalski klub Sloboda mu se ovom prilikom zahvaljuje na saradnji uz želju da i u budućnosti postiže sjajne rezultate, kako na ličnom, tako i na sportskom planu - saopćili su iz FK Sloboda, poručivši kako će se u narednim danima oglasiti i obavijestiti javnost ko će biti novi šef struke našeg kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.