Davis Cup: Moćni Holanđani s brojnim timom dolaze u Zenicu

Objavljeno: 17.03.17 u 10:27

Najbolji bh. teniseri od 7. do 9. aprila u Zenici će ugostiti selekciju Holandije, a bit će to, po svim parametrima, najteži zadatak koji je bh. tim imao u Davis Cupu.

Džumhur će biti glavni adut BiH
Džumhur će biti glavni adut BiH

U momentu kada reprezentacija BiH prvi put u historiji ima priliku da se približi ulasku u Svjetsku grupu, najjači rang Davis Cupa, Teniski savez BiH u izuzetno je teškoj finansijskoj situaciji i pred velikim izazovom organizacije 2. kola.

S druge strane, na megdan bh. igračima stiže dobro pripremljen i finansijski moćan tim koji će učiniti sve da dođe do pobjede, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Iako sastav ekipa još nije poznat jer će, prema pravilima Međunarodne teniske federacije (ITF), nominacije biti objavljene deset dana prije meča, poznato je da će delegacija Holandije brojati minimalno 16 članova - uz igrače i trenere, gostujući tim dovodi svog fizioterapeuta, doktora, pres-tim, tehničko osoblje, a u Zenicu stižu i najviši funkcioneri Teniskog saveza Holandije (KNLTB).

- Očekujemo i gostujuće navijače, mada još ne znamo tačan broj i da li će biti potrebe da odvojimo za njih posebnu tribinu u zeničkoj Areni - kazao je Senad Hadžimešić, direktor TSBiH i dodaje da će mečeve prenositi i jedna holandska TV kuća, što je također novost za bh. organizatore jer nijedna gostujuća ekipa nikada prije nije pokazala interes za preuzimanje TV prijenosa.