open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Davor Dragičević pozvan u Tužilaštvo kao svjedok zbog prijetnji
Saslušanje Dragičevića trebalo bi se obaviti 19. oktobra u 11 sati
12.10.2018. u 13:32
get url
text

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, dobio je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka poziv na saslušanje u svojstvu sjedoka, a u vezi s prijetnjama koje mu je uputio Srđan Gajić (32) iz Laktaša.

Saslušanje Dragičevića trebalo bi se obaviti 19. oktobra u 11 sati.

U pozivu koji potpisuje okružni tužilac Tatjana Ninković se navodi da ga pozivaju "radi davanja izjave u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Srđana Gajića, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

- Ukoliko se ne odazovete ovom pozivu niti svoj izostanak opravdate, sud vam može izreći novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM ili narediti vaše prinudno dovođenje – naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Banjalučka policija je 10. jula ove godine uhapsila i ispitala Gajića i to nakon prijave Dragičevića i grupe "Pravda za Davida", da mu je nepoznata osoba na portalu jednog javnog medija uputila poruku uznemirujućeg i prijetećeg sadržaja.

Gajić je na portalu Nezavisnih novina napisao poruku: "Ma to je trebalo sve pobiti onako na skupu, a Davora Dragičevića ću ja ubiti lično iz snajpera, dosadio je i Bogu i narodu". Svoj komentar je završio nacističkim pozdravom "Sieg heil".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.