open-navfaktor-logo
search
Kapiten na odlasku
De Rossi: Nemojte se kladiti da me nećete vidjeti s navijačima na tribinima
De Rossi je sa 615 utakmica drugi na listi vječne liste fudbalera po broju nastupa u dresu Rome
14.05.2019. u 13:43
get url
text

Daniele De Rossi koji je svoj oproštaj od dresa Rome najavio za meč posljednjeg kola Serie A protiv Parme, danas je održao press konferenciju baš tim povodom.

- Roma i ja smo odabraili jedno drugo. Mnogo je ljubavi između nas, kako sada tako i u budućnosti, s tim da će ona možda biti u drugoj formi. Nemojte se kladiti da me nećete vidjeti na tribini s navijačima na nekoliko gostujućih utakmica kako navijam za svoje prijatelje - rekao je De Rossi na početku svog obraćanja medijima kojem su prisustvovali i fudbaleri Rome u dresovima Vučiće s De Rossijevim prezimenom i znakom beskonačnosti.

De Rossi je sa 615 utakmica drugi na listi vječne liste fudbalera po broju nastupa u dresu Rome, a ispred njega je smao legendarni Franesco Totti sa 786 nastupa u svim takmičenjima.

Sadašnji kapiten Vučice prizano je da bi neke stvari iz promijenio kada bi se mogao vratiti u prošlost.

- Neke određene trenutke bih vjerovatno promijenio, ali nikada ne bih mijenjao odanost ovom klubu. Kada bih imao magični štapić stavio bih koji trofej više na police Rome - naglasio je De Rossi.

De Rossi je odluku o napuštanju Rome donio u dogovoru s klubom.

- Ne slažem se da je ova odluka trebala biti samo moja. Zbog ovakvih stvari, pored trenera, postoji klub. Neko mora donijeti tu konanu odluku - kazao je iskusni veznjak.

Bivši italijanski reprezentativac oktrio je i kako po po završetku karijere volio biti trener, ali se u ovom trenutku ne vidi na direktorskim pozicijama, osim u Romi. Tek to bi mu nešto značilo.

Na kraju je klupska legenda zamolila navijače da podrže fudbalere koji su dobra ekipa koja zaslužuje respekt.

- Rimljani su jako važni za klub i oni su tu. Tu je Florenzi, tu je Pellegrini, ali oni ne trebaju kopirati mene već trebaju krenuti svojim pute - poručio je De Rossi na kraju kazavši da novac nikad nije bio krucijalna stvar kada je riječ o Romi.

Na kraju press konferencije kapiten Rome dobio veliki aplauz saigrača među kojima je bio i naš Edin Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.