Zmajevi bi eventualnom pobjedom osigurali drugi krug kvalifikacija.

- Mislim da smo u ovom kratkom periodu došli na zadovoljavajući nivo. Spremni smo da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je prije svega borbeno i jedinstveno - rekao je selektor BiH Adis Bećiragić.

Bh. tim je u prvoj utakmici u dvorani Mirza Delibašić savladao Češku rezultatom 97:90.

Za utakmicu u Pardubicama selektor Bećiragić računa na ove igrače: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Meč se igra s početkom od 20 sati.

Litvanija nakon četiri kola predvodi tabelu grupe F s maksimalnih osam bodova i već je osigurala narednu rundu kvalifikacija, BiH ima šest, a Bugarska i Češka po pet bodova.

Pored utakmice s Češkom, BiH će na domaćem parketu odmjeriti snage s Bugarskom. Po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu rundu, gdje će biti ukupno 24 tima. Formirane će biti četiri nove grupe (I, J, K, L) sa po šest selekcija. Po tri prvoplasirane reprezentacije iz tih grupa igrat će na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.