open-navfaktor-logo
search
Zmaj nakon debija
Dedić: Za mlade igrače poput mene Salzburg je idealan klub za razvoj, želim se dokazati
Bh. reprezentativac Amar Dedić jučer je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog beka u gostujućem trijumfu Salzburga nad Hartbergom u susretu trećeg kola austrijske Bundeslige.
07.08.2022. u 11:55
get url
text

Salzburg je slavio rezultatom 2:0.

Devetnaestogodišnji Zmaj je nakon utakmice protiv Hartberga govorio za austrijske medije.

- Sjajno je što smo pobijedili i to na mom debiju u Bundesligi u dresu Salzburga. Trebali smo u prvom poluvremenu zabiti dva ili tri gola. Ipak, možemo biti zadovoljni rezultatom - rekao je Amar,, te nastavio:

- Dobio sam priliku za igru i naravno da sam želio da je iskoristim. Ja sam još uvijek mlad, ali sada sam odigrao svih 90 minuta i to je dobro. Prošle sezone sam igrao na posudbi u Wolfsbergeru i to je definitivno bila prava stvar za mene. Igrao sam mnogo i svaku utakmicu od samog početka. To je veoma bitno za igrača koji ima 19 godina - kazao je talentovani Zmaj.

Naš reprezentativac je poručio da će nastaviti sa napornim radom i nada se da će dobijati sve više šansi za igru.

- Trener nam je jasno poručio da će igrati oni koji budu bolji. Dakle, bit će nagrađeni igrači koji se budu trudili i naporno radili. Važno je da iskoristite priliku koju dobijete. Za mlade igrače poput mene Salzburg je idealan klub za razvoj. Igramo i u Ligi prvaka. Naravno da želim da ostanem, želim se dokazati i postati bolji - zaključio je Dedić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.