EYOF 2019

Defile na Koševu: Gromoglasan aplauz za bh. tim

Objavljeno: 10.02.2019. u 19:19

Zastavu BiH na svečanom defileu učesnika nosila je alpska skijašica Esma Alić

FOTO: K. SOFTIĆ

Svečana ceremonija otvaranja Evropskog omladinskog zimskog festivala mladih (EYOF) održava se pred više od 20.000 ljudi na Koševu.

Vučko, maskota Olimpijskih igara 1984. dočekan je aplauzima, a njegov nasljednik je Groodvy. Za razliku od Vučka, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika gledatelji na Koševu "nagradili" su zvižducima.

Ceremoniji otvaranja EYOF-a na najvećem bh. stadionu prisustvuju i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, makedonski premijer Zoran Zaev i ostale zvanice.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, počelo je predstavljanje takmičara.

Zastavu BiH na svečanom defileu učesnika nosila je alpska skijašica Esma Alić, uime svih sportista učesnika  EYOF-a zakletvu će položiti Asja Klačar, uime trenera Nihad Bašić, a uime sudija Slaviša Lučić.  Oni su zaradili gormoglasan aplauz.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije