open-navfaktor-logo
search
Dugogodišnji urednik
Dejan Kukrić nakon što je napustio televiziju: Valja znati kada je kraj i otići
Radim u jednoj od najboljih regionalnih PR agencija, u timu vrhunskih profesionalaca. Upoznao sam mnogo divnih, kreativnih i talentovanih ljudi
10.09.2019. u 19:58
get url
text
get url
text

Nekadašnji urednik BHRT-a, a potom i Federalne televizije i poznato televizijsko lice Dejan Kukrić, nakon dvije decenije napustio je televizju i posvetio se novim poslovnim izazovima.

- Valja znati kada je kraj i otići. Naravno da nije lako donijeti odluku da promijeniš posao koji radiš 20 godina, ali da biste napravili velike promene u životu, morate da napravite veliki skok u dalj. Prije nego sam donio odluku, znao sam da ako već mijenjam profesiju i okolinu, to mora biti zbog nečega u što snažno vjerujem. Na miru sam odvagnuo poslovnu ponudu i odlučio da treba da je prihvatim. Žao mi je samo što na FTV nismo stigli realizovati sjajne ideje i planove koje smo imali već za ovu jesen. Za mene, ovo je godina velikih promjena. Kao što znate, nakon 15 godina otišao sam sa BHRT. Kada sam shvatio da za mene tamo više nema mjesta, činilo mi se da je poštenije krenuti dalje i prepustiti mjesto onima koji mogu napraviti više od mene. Više ne razmišljam o tome. Otišao sam i "pamtim samo sretne dane", kako pjeva Gabi Novak – kaže za Faktor Dejan Kukrić.

Kukrić se zaposlio u beogradskoj PR agenciji Represent Communications.

- Radim u jednoj od najboljih regionalnih PR agencija, u timu vrhunskih profesionalaca. Upoznao sam mnogo divnih, kreativnih i talentovanih ljudi. Zaista je lijepo biti dio takve ekipe. S obzirom na to da prvi put radim u advertajzing industriji, mnogo je novih termina koje trebam naučiti. Kolege su, srećom, puni razumijevanja, pomažu mi i jako cijene to što se nikada ne ustručavam da pitam. Iako sam, u šali volim reći, skočio na glavu u veliko plavo more PR-a i advertajzinga, naravno da puno znači moje dugogodišnje medijsko iskustvo i velika mreža poslovnih kontakata u cijelom regionu koje sam godinama pažljivo gradio.Do nedavno sam i sam mislio da će moja profesionalna karijera biti vezana samo za televiziju. Ja sam bio u 8. razredu osnovne škole kada sam prvi put ušao u svijet televizije i bavio sam se njome sa najvećom ljubavlju i posvećenošću punih 20 godina. Vidite da ništa nije definitivno. Ko zna šta život nosi. Svijet je mali. Ako me budu trebali, znaju gdje će me naći – kaže nekadašnji urednik BHRT-a.

Uz novi posao Dejan je promijenio i državu i grad u kojem živi.

- Beograd i ja smo stari znanci. Mene je život već vodio ka ovom gradu, tako da je ovo na neki način povratak. Ljudi, novi susreti, stara-nova prijateljstva čine moj život ovdje bogatiji, još ljepši – kaže na kraju Kukrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.