open-navfaktor-logo
search
Košarkaš Slobode
Delalić: Želimo pobijediti i u Posušju
Lideri prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkaši tuzlanske Slobode, u 21. kolu gostuju u Posušju i na "vrućem" terenu žele nastaviti niz pobjeda. 
25.03.2022. u 15:51
get url
text

U prvoj utakmicu u okviru osmog kola Lige BiH koja je odigrana 12. decembra 2021. godine, Posušaci su pobijedili u Tuzli rezultatom 83:82. 

- Od te utakmice ne znamo za poraz. U toj utakmici nismo bili pravi, imali smo sužen roster, što je ekipa Posušja iskažnjavala i trijumfovala. Ni oni, ali ni mi, nismo u istim sastavima od te utakmice. Očekuje nas puna dvorana u Posušju, protivnik za respekt, i moramo uložiti maksimum napora kako bi trijumfovali - kaže Haris Delalić, prvotimac Slobode i reprezentativac BiH.

Sloboda je nakon poraza od Posušja u Ligi BiH nanizala pobjede nad Sparsima, Borcem, Bosnom Royal, Mladošću, Širokim, Leotarom, Bratuncem, Zrinjskim, Radnikom i Promom.

- Imamo deset vezanih trijumfa i svakako da želimo nastaviti pobjeđivati. Želimo ostati i na prvom mjestu Lige BiH i sa liderske pozicije ući u Ligu 6. Borit ćemo se jer imamo podršku vjernih navijača i želimo im se odužiti pobjedama - kaže Delalić. 

Utakmica Posušje - Sloboda igra se u subotu od 17.30 sati, a sudit će Mila Bilanović, Vladimir Marić i Filip Lovrić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.